Vårens arbetsdag 3


Uppdatering 14/4 kl 10:30: Vi träffas kl 9 den 26 april på gräsplanen, snyggar till området i några timmar, grillar och fikar och tar sedan ett sista tag innan eftermiddagens lugn hinner ikapp oss! Välkomna!
——————————————————————————————————————–
Nu börjar vi få ihop en bra lista med arbetsuppgifter för vår arbetsdag senare i vår. Har du som medlem ideer om vad som kan göras för att snygga upp och förbättra våra gemensamma ytor så hör av dig direkt till någon i styrelsen, eller genom att lämna en kommenterar här.

Vi har beställt ett lass med grus till lilla badstranden. Karl-Åke kommer att köra fram detta, men vi behöver hjälp med skottkärror och fyrhjulingar för att få fram gruset ända ner till strandkanten. Innan vi lägger på gruset så ska stranden städas från drivved mm.

Bakom Lindebolets dansbana finns en bäck som rinner ner mot ängen/Orrstigen. Denna bäcken är i stort behov av att rensas från grenar och ris. 3-4 personer kommer att vara sysselsatta med detta. Förhoppningsvis kan vi elda direkt på ängen jämte bäcken (om vädret tillåter). Annars behöver vi köra ner riset till eldningsplatsen.

Boulebanan behöver krattas och få ett nytt tunt lager med sand. Där finns också en hel del risk och kvistar som behöver tas bort och eldas upp. Vi planerar att ordna en turnering för alla boende under sommaren, så därför är det extra viktigt att få ordning på banan.

Dansbanan och området runt denna behöver också en översyn. Där ligger en hel del rester från höstens stormar.

Sedan har vi som vanligt rensning inne i skogen av grenar mm efter höstens och vinterns stormar. Som ni förstår finns det mer än nog med arbete för alla som vill och kan hjälpa till. Föreningen bjuder på fika och korv under förmiddagen. Ni som har redskap, maskiner etc som kan komma till användning får hemskt gärna meddela någon i styrelsen.

Utläggning av singel/grus vid nya sittplatsen/Abborrlunden.

Spången i skogskanten behöver en del kärlek i form av målning och lite snickeri. En 45×45 sträva har ruttnat och behöver bytas ut (ca 1 meter lång). Gammal färg behöver skrapas bort och ny fin vit färg appliceras. Föreningen skaffar material och färg.

2014-03-05 11.44.35

Den gamla badflotten behöver nya järnband och en allmän översyn. Förhoppningsvis finns det några händiga personer som kan ta sig an denna på arbetsdagen.

2014-03-05 11.48.09

Vi kommer också att så gräs på fotbollsplanen, men detta kommer att senareläggas och göras av Jesper Lindberg (tack!).

Slutligen finns det 6 st tallar som har vält och behöver kapas upp i 3-meters längder och forslas ut till närmsta väg. Vi siktar på att få detta gjort under dagen.

Välkomna!


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 tankar om “Vårens arbetsdag