Dåligt vattentryck 9


Uppdatering 4/2 kl 14:45 – Fredagen den 7/2, på förmiddagen, kommer vattnet eventuellt att stängas av under ca 30 min. Rörmokaren ska åtgärda ett stopp i en av hydroforerna men vi hoppas kunna göra detta utan att stänga av vattnet.

Uppdatering 24/1 kl 11:40 – Tisdagen den 28/1, på förmiddagen (efter kl 9), kommer vattnet att stängas av under ca 30 min. Rörmokaren ska ta bort en ventil som troligtvis är orsaken till vårt tryckfall.

Uppdatering 13/1 kl 17:45 – I morgon, tisdagen den 14/1, kl 9-11 kommer underhållsarbete att utföras i vattenverket. Vattnet kommer inte att stängas av men det kommer stundtals att vara lågt vattentryck.

Uppdatering 12/1 kl 15:42 – Vattenreningen är åter inkopplad. Trycket före sandfilterna har höjts för att få ut ett högre tryck till de boende. Vi kommer att fortsätta felsöka och tar tacksamt emot kommentarer om vattentrycket efter denna ändring.
————————————————————————————————
Vi har haft dåligt vattentryck senaste tiden och felsökning pågår.

Idag har det varit så dåligt tryck att det i princip inte har kommit ut något vatten hos några boende. Därför har vi kopplat förbi vattenreningen för att få upp trycket i systemet. Det innebär att vattnet kan vara lite brunt ett tag tills vi har hittat orsaken till det dåliga trycket.

För styrelsen för SFF
Håkan Högfeldt


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

9 tankar om “Dåligt vattentryck

  • Eric

    Jag är lite osäker på hur systemet ser ut men tryckfallet i sandfiler byggs gradvis upp i takt med mängden partiklar som avskiljs. Att det har skett just nu kan vara en tillfällighet eller så partikelmängden ökat i vattentäkten av någon specifik anledning ? Sandfiler ska helst ha automatisk backspolning för problemfri drift. Då backspolas filtret när tryckfallet når ett givet värde. Att höja trycket innan filtret kan avhjälpa tillfälligt men det är då viktigt att det inte är högre än utrustningens trycklass då det i värsta fall förstör utrustningen.

    Missfärgat vatten behöver inte endast bero på sandfiltret då det också kan bero på föreningar som inte kan avskiljas i sandfilter.

  • Ulla Stenfeldt

    Bästa Styrelse-medlemmar,
    Gott Nytt År 2014,
    Tack för info om vattentrycket, Vi har inte varit tillstädes och kontrollerat tillståndet.
    Jag är dock inte förvånad.
    Ljungabolets stugby uppfördes på 60-70-talen som ett fritidsområde. Sedermera har utvecklingen gått åt ett åretruntboende för ca 50 procent av stugägarna. Jag kan inte tänka mig att det vattenledningssystem, som grävdes ner för cirka 40-tal år sedan är disponerade för dagens användning och förbrukning. Helt logiskt är det säkert otillräckligt rent tekniskt. Underligt att det fungerar egentligen. Det är min fundering. Vad säger kommunens experter om saken?!
    Vid i varje fall ett tillfälle undersökte man möjligheten att ansluta till ett kommunalt vatten- och avlopp, men det stötte på svårigheter. Vilka vet jag inte. Men ,att föreningen kan se fram mot en jätteutgift i framtiden är jag övertygad om. Vad säger styrelsen om det här problemet ?
    Jag vill gärna att Ni besvarar frågan, som angår oss alla.
    Med vänliga hälsningar
    Ulla Stenfeldt
    Vallmostigen 11
    ( Vi är troligen sista länken i en ledning på nr 11!)

    • OrdforandeSFF Inläggsförfattare

      Hej Ulla

      Under de två senaste åren har hela vattenverket blivit ”renoverat” vilket har resulterat i en helt ny anläggning. Ingen gammal utrustning finns kvar.

      Ledningsnätet är visserligen 40 år gammalt men det är ingen ålder för plastslangar. Nätet klarar utan problem åretruntboende i alla hus i Ljungabolet.

      Avloppsfrågan har diskuterats i Ängelholms kommun i 20 år och har alltid fallit på för hög kostnad. Nu har Länsstyrelsen gått in och pekat med fingret. Vi kan bara avvakta den nya utredningen som kommunen kommer att göra. Först därefter finns det kanske något för oss i Ljungabolet att ta ställning till. Just nu kan vi bara spekulera.

      Håkan Högfeldt
      Ordförande

      • Ulla Stenfeldt

        Hej alla i styrelsen,
        Tack för intressant svar. Det lugnande beskedet, att plastslangarna står rycken var skönt att höra, då så är det ingen fara på taket.
        Missfärgat vatten kan det bero på allt regnande? Eftersom vi kollar farliga bakterier så kan vi nog inte skylla på dylikt. Hoppas allt ordnar sig med trycket.
        Apropå länsstyrelsens pekfinger. Jag har hört att kommunerna landet runt måste ta tag i avloppsfrågorna. I Västra Götaland har flera vi känner drabbats av skyhöga kostnader, flera hundra tusen kronor per hushåll. Hamnar vi där snart?
        Ha det bra hälsar
        Ulla Stenfeldt

  • Karin Östling

    Hej, vi har inte haft brunt vatten på över ett år. Trycket är ibland ojämt men inga problem för oss.
    Om det blir aktuellt i framtiden med kommunalt avlopp så blir det vi husägare som får betala det, så har jag fattat det.
    Hälsningar Karin, Hjortstigen 3

  • Robin Jönsson

    Hej!
    Sände mitt inlägg om tillsättande av kaliumpergamanat via annan ingång. Ta gärna upp frågan med V V S – leverantören i morgon bittida när han kommer på plats.
    Robin Jönsson

  • Ulla Stenfeldt

    HEJ,
    Så länge allt fungerar är det bra. Vi ska inte väcka den björn som sover (myndigheter).
    Och det är korrekt. Det är husägaren som får betala kalaset med nya vatten- och avlopp. Mina kontakter i Västergötland har fått pungat ut med flera hundra tusen kronor. Alla har inte råd och får ta stora lån. Alltså, den dagen, den sorgen.
    Hälsningar
    Ulla Stenfeldt