Trädfällning


Uppdatering 7/8 kl 18:15: Nu är skogsarbetarna klara med trädfällningen och i början av nästa vecka kommer de hit med skördaren som ska samla ihop timret och riset. Det kommer att ta ca en vecka och därefter kan vi påbörja städningen och återställningen av markskadorna efter maskinerna. Vi återkommer med mer detaljer kring detta.

———————————————————————————————————

Onsdag 6 augusti kommer trädfällningen/gallringen på vår gemensamma mark att påbörjas. Vi har valt att utföra arbetet nu eftersom det är torrt i marken och det därför blir mindre körskador efter skogsmaskinerna än om vi gör det till vintern som kan bli lika mild som förra vintern.

Det kommer att köra runt två maskiner i skogen, en skördare och en skotare, och det kommer att gå runt en person med motorsåg som fäller de träd som är för stora för skördaren. Arbetet kommer att pågå i ca en vecka.

De fällda träden samlas in av skotaren och läggs i virkestravar utmed våra vägar där de kommer att ligga 1-2 månader. Travarna kommer troligtvis att placeras på vändplatsen på Rosas stig, på gräsytan vid tennisbanan och på vägrenen längs med Ljungabolsvägen.

Kvistarna/riset kommer att samlas ihop för sönderdelning till flis av en flismaskin. Rishögarna kommer att placeras på ungefär samma plats som virkestravarna. Själva flisningen kommer inte att utföras nu och vi återkommer med besked när det blir.

/Styrelsen för samfällighetsföreningen

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.