Sopning av vägar m.m.


I nästa vecka ska de asfalterade gatorna sopas. Vi ber er se till att inga fordon står på gatorna under dagtid i nästa vecka så att maskinen kan komma åt överallt.

Gallring och flisning

Vår skogsarbetare Anton har varit i Ljungabolet och gallrat framförallt vid boulebanan och längs Herrgårdsvägen.

Det ligger nu en stor hög med ris vid boulebanan och redan i nästa vecka kommer det hit en flismaskin och tar hand om den.

Viktigt att veta är att det inte är tillåtet att kasta sitt trädgårdsavfall på rishögen.

Det kan verka konstigt att vi inte får lämna grenar och ris där men det är för att det händer att icke pålästa personer ser andra kasta ris och grenar där och då tror de att det är fritt fram att kasta allt trädgårdsavfall där. Det är inte heller ovanligt att det följer med annat skräp också.

Den som kör flismaskinen har en stor gripklo för att lyfta upp riset till flistuggen och det mindre skräpet faller igenom gripklon och blir liggande på marken. Det får vi sen själva ta hand om.

Eldning

Många städar i sina trädgårdar nu på våren och då kan det vara bra att veta att eldning enbart är tillåten under vecka 16 – 18 (13 april – 3 maj).

Viktigt att tänka på är att röken inte får störa dina grannar och att du måste kolla brandriskprognosen.

På eldningsplatsen nere vid sjön är det tillåtet att elda året runt om det inte är utfärdat eldningsförbud. Lägger du dit trädgårdsavfall så ska du också elda upp det samma dag. Vem gör det annars?

Om det ligger ris där redan så kan du inte bara fylla på med ditt eget ris om du inte är beredd att elda upp hela högen. Du kan som alternativ lägga riset bredvid eldningsplatsen och återkomma för att elda upp det en annan dag.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.