Skyddsjakt på kanin 2


På årsmötet framkom att det fortfarande upplevs som ett problem med en alltför stor kaninstam i området och det ålades styrelsen att försöka få hit kommunens skyddsjägare för att förhoppningsvis kunna minska ner kaninantalet.

Vi har nu varit i kontakt med jägaren/jägarna och de har möjlighet att komma hit men vill, precis som ifjol, ha en lista över de fastigheter som tycker att det är ok att jägarna kan få gå in på alt. skjuta på kaniner som befinner sig på deras tomter. Det handlar oftast om sena kvällar eller väldigt tidiga morgnar när kaninerna är som mest aktiva.

För att göra det någorlunda enkelt så tänkte vi utgå från förra årets lista och är det någon som ändrat sig och vill bli borttagna från listan alternativt lägga till sitt namn/fastighet på listan så kan ni maila till: jesper.lindberg@ljungabolet.se

Jag har lovat att höra av mig till jägarna framåt helgen så ni får höra av er under veckan om ni vill läggas till eller tas bort från listan.

Vill även passa på att upplysa att dessa jägare har tillstånd att jaga från bil vilket normalt sett inte är tillåtet. Så ser ni en bil som glider runt i området med rutan nere och ett gevär som sticker ut så är det, förhoppningsvis, kommunjägarna!


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Skyddsjakt på kanin