Övergivna båtar 1


Redigerat 14/10 kl 10:39 – Tagit bort identifierade båtar
Redigerat 29/5 kl 19:21 – Lagt till 3 båtar för identifiering
Redigerat 21/5 kl 21:37 – Lagt till översiktsbilder

I skogsbacken vid bryggorna har vi en plats för uppläggning av båtar på vintern. Båtarna får inte läggas var som helst i skogsbacken utan enbart på platserna längs med de blå repen som är uppsatta där. En särskild plats för kanoter finns också. Vid varje plats ska det sitta en plåtbricka på repet med båtplatsnumret på, samma som på bryggplatsen. Alla har inte en plats i skogsbacken utan bara de som har bett om en sådan.

Vårt problem just nu är att det dels har försvunnit plåtbrickor från repen och dels att det ligger båtar där det inte får ligga båtar. Båtgruppen har ingen förteckning över båtplatsnumren på de en gång uppsatta plåtbrickorna och därför kan vi inte säga vems båtar som ligger på de platser där brickorna har försvunnit. Därför behöver vi er hjälp att titta på nedanstående bilder och berätta om ni är ägare till någon av båtarna på bilderna eller känner till vem som äger dem. Hör i så fall av er till någon i Båtgruppen eller skicka ett mejl till ordforande.sff@ljungabolet.se. De tre sista bilderna är bilder över hela uppläggningsplatsen. Om ni är osäkra på hur er båt ser ut där den ligger på uppläggningsplatsen men vet var den ligger så kan ni säkert leta upp den i någon av översiktsbilderna.

De båtar som inte har blivit identifierade inom ca 2 veckor anses vara övergivna. Vi kommer då att sätta lappar på de övergivna båtarna och anslag på tavlan vid båtplatsen och på anslagstavlan i fyrvägskorset där det ska stå att vi söker ägarna till båtarna. Polisen kommer också att kontaktas för att de ska kunna se i sina register om båtarna är anmälda som stulna. Om båtarna inte är med i registren kommer polisen att göra en bedömning av båtarnas värde och om det är lågt får vi rätten att ta hand om båtarna. Bedömningen av värdet görs efter sommaren då eventuella ägare anses ha haft sin chans att höra av sig.


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Övergivna båtar

  • Preben Zöllner

    Hej SFF
    Det er rigtigt fint, at ni tar hand om det problem. Det kunne bli så snyk om de blev placert ens.
    Jag tänkte på om de samme regler skulle gälde for båterne på Rosas Stig bryggen. Der kunne vi jo också gøre en fin plats och så lägge båterne på rad.