Fantastisk Folkfest


Årets Midsommarfirande blev en fantastisk folkfest. Rekordmånga Ljungabolare med släkt och vänner hade i år valt att fira Midsommarafton vid Västersjön. Inramningen kunde knappast varit bättre med sol från en klarblå himmel och en svag bris från sjön som svalkade skönt.

Prästkragar, blåklint, smörblommor, klöver och rallarrosor…ja, det var vi behövde när vi på, morgonen började klä och resa vår midsommarstång. Även i år var det ont om blommor, men efter timmes kreativt arbete var vi färdiga att resa och beundra vårt mästerverk.

Uppmaningen ” Ljungabolare, börja baka ” överträffade alla förväntningar. Sju sorters kakor fyllde cafédisken med läckra bakverk. Sugna midsommarfirande köade troget och kunde för en mindre summa pengar ta för sig av hemmabagarnas godsaker.

Årets lotterier slog alla rekord. Utsålt efter halva tiden visade på stort intresse att stödja Intresseföreningens verksamhet. De fina priserna, som till stora delar hade skänkts av sponsorer samt de ovanligt stora möjligheterna till vinst bidrog gissningsvis till ”draget” efter att köpa lotter.

Vår egen ringdansledare Stefan Ahlberg iförd folkdräkt ledde dansen runt midsommarstången med en suverän ackuratess.

Efter dans med bland annat ”små grodorna”  och ”så göra vi när vi tvättar våra kläder” blev det rusning till våra lekar och tävlingar.

Tack till alla som bidrog till att göra vårt midsommarfirande till en härlig upplevelse.

Intresseföreningen

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.