Brygg & Båtkomitten 12


Vi är glada att Leif Oldén, Blåbärsstigen 2, har accepterat att ta ansvar för och stärka upp Båt & Bryggkommitten i Intresseföreningen. Styrelsen har redan haft ett par givande möten med Leif där han har berättat om hur han och övriga i Nedre Århult har byggt och skött om sina bryggor. Vi har också tillsammans funderat över framtiden och hur vi kan förbättra och förenkla arbetet med bryggorna – och samtidigt säkra att alla som vill ha en plats verkligen kan få en.

Vid årsmötet kommer vi att berätta mer om våra planer för framtiden här i Ljungabolet, och förhoppningsvis få en bra diskussion mellan medlemmarna, styrelsen och B&B-kommitten. Ni som har intresse av båtplatser och bryggorna, missa inte chansen att göra era röster hörda! Vi behöver allas synpunkter och idéer! Ni som inte har möjlighet att närvara kommer att kunna ta del av planerna på hemsidan efter årsmötet. Ni får också en översikt av planerna med kallelsen till årsmötet.

Efter årsmötet kommer vi, om förslaget accepteras av mötet, att skicka ut två frågor till samtliga. Det är mycket viktigt att samtliga intresserade verkligen svarar på dessa. Frågorna kommer via mejl, på hemsidan och på anslagstavlan.

Mycket välkommen i gänget Leif!

Styrelsen IF /Anders

Edit: Styrelsens förslag för förbättring av båtplatser & bryggor finns nu att läsa under Årsmöte 2013.


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

12 tankar om “Brygg & Båtkomitten

 • Lennart Johansson

  Hej!
  Så bra att ni jobbar med förbättring av bryggorna!
  Vid dagens promenad mellan snödrivorna på badstrand och vid båtplatsen kom jag att tänka på kanadensarna som ligger där nere. Är det någon som vill sälja? I så fall kan du kanske få en köpare på Smultronstigen 2; len_joh@telia.com

 • Oscar Pettersson

  Va bra. Vad jag förstår så finns det möjlighet även för dem som idag inte har någon båtplats att få en i framtiden. Ifall jag har förstått det hela rätt anmäler jag härmed mitt intresse av en bryggplats.
  Mvh Oscar Pettersson
  Herrgårdsvägen 10

  • StyrelsenIF Inläggsförfattare

   Hej Oscar
   Kom gärna ner till årsmötet den 20/4 för att ta del av planerna. Om du inte kan det så kommer mer information om anmälan mm här på hemsidan efter årsmötet.
   /Anders

  • admin

   Enligt beslut på årsmötet 2012 väljs personerna till kommittéerna av styrelsen. Det gäller båda föreningarna.
   Orsaken till beslutet är att styrelsen inte ska behöva kalla till stämma när en person avgår ur en kommitté.
   /Håkan Högfeldt

 • Lennart Johansson

  Hej!
  Ja jag skrev ju tidigare att det är bra om vi får bättre bryggor. Men efter att ha läst det nya förslaget börjar jag bli tveksam, och tre frågor kommer upp:
  – Jag tycker att det blir väldigt dyrt. Kan det verkligen behöva kosta så mycket?
  – Jag tycker inte om ”först-till-kvarn-principen” för platser vid den gamla, vänstra bryggan. En sådan lösning kan leda till att den goda grannsämjan tar skada.
  – Hur ska en flytbrygga klara isen till vintern? Förstår inte att den kan ligga i utan att skadas. Blir bryggan skadad så har vi nya kostnader igen nästa vår.
  Mvh Lennart J

  • StyrelsenIF Inläggsförfattare

   Hej
   – Det stämmer att nya bryggor kostar en hel del. Men vi försöker hitta vägar att göra det så billigt som möjligt. Kanske kan vi hitta ett alternativt sätt att bygga/återanvända bryggorna, eller kanske en sponsor. Alla idéer är naturligtvis välkomna.
   – Först-till-kvarn är en idé att säkra att de som vill ha tidig sjösättning blir nöjda. Finns det andra idéer så är har vi STORA öron :).
   – Den föreslagna konstruktionen klarar vintern och is alldeles utmärkt. I Nedre Århult finns bryggor med i princip samma konstruktion, och dessa har legat året runt i 10 (?) år. På årsmötet kommer vi att visa bilder på hur dessa ser ut.
   Styrelsen IF/Anders

 • Ulla Stenfeldt

  Hej,
  Utgår ifrån att vi ”ljungabolingar”som varit hyresgäster av bryggplats i alla år får behålla våra platser framöver! Hoppas få sjösätta båten i sommar. Men även om en plats råkar stå tom får föreningen in hyran av platsen. Och det uppstår heller inget slitage på angöringsplatsen!
  Hur ska nya bryggorna finansieras? Trevligt om badbryggan också förbättras!
  Hälsningar
  Ulla och Nils Stenfeldt å Vallmostigen 11.

 • Anders

  Hej Ulla
  Finansieringen är beskriven i förslaget som finns på hemsidan (under Årsmöte 2013). Vi kommer också att gå igenom detta i detalj på årsmötet. Ni är mycket välkomna dit för att dela med er av era idéer och synpunkter, och såklart er röst för eller emot förslaget.
  Anders