Nyheter från strandkanten


Nu på lördagsförmiddagen så var det idealiska förhållanden för att få i bryggorna, lågt vattenstånd, inga vindar att tala om och strålande sol. Drygt 10 personer hjälpte till så att vi kunde jobba med bägge bryggorna samtidigt, och tack vare Arne och Thorsten så var de nymålade stolparna lätta att identifiera och hantera.

WP_20130504_001

WP_20130504_002

WP_20130504_003

Efter isättningen så träffades den arbetsgruppen som årsmötet utsåg och började diskutera de frågorna som årsmötet gav gruppen i uppgift att besvara. Vi kom överens om att ta tag i de övergivna båtarna tillsammans med Samfälligheten (Håkan koordinerar detta och gruppen bistår med det arbete som behövs). Vi bestämde också att bygga en ny bad-del till den högra bryggan. Denna kommer att finansieras av IF’s kassa och därmed inte belasta båtplatserna. Vi talade också om hur vi i framtiden ska hantera ägarskap/hyra av båtplatser, och detta kommer att föreslås till ett kommande årsmöte.

Vill DU vara med och bygga den nya baddelen? Kontakta då Leif Oldén på Blåbär 2. Leif leder arbetet med bryggorna, men alla är givetvis välkomna att hjälpa till efter förmåga och intresse. Vi planerar alltså en utökad baddel till vänster om den befintliga. Det blir en flytbrygga storlek 2 x 5.5 meter. Vi vill också se hur vintern och isen påverkar denna med de vindförhållanden som finns här på södra sidan av sjön.

Styrelsen IF/Arbetsgruppen Båtar & Bryggor
Anders/Leif

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.